Nieuws

De eeuwige jachtvelden hebben er een STER bij.

Maura (Norma Degli A.L.M.A. Orlandi)  09/08/2015 - 21/08/2020

Met heel veel pijn in ons hart hebben we vandaag onze Maura de regenboog laten passeren naar de eeuwige jachtvelden. Mijn jachtmaatje, mijn meisje.........

meer lezen

Dag lieve KNUFFELBEER

Fraggle (Famous Fraggle from Muskoka Dream's)  08/04/2005 - 12/08/2020

Onze grote knuffelbeer hebben we vanmiddag laten gaan. Wat zullen we hem enorm missen en wat hij heeft hij mij veel gegeven. Het laatste wat ik hem kon geven was een waardig einde.

meer lezen

NEDERLANDS VETERANEN KAMPIOEN

Edo is vandaag, 8 februari 2020, Nederlands Veteranen Kampioen geworden.

meer lezen

Zwarte dag zo vlak voor kerst.....

Erin (Roeper's Shocking Blue)  10/07/2007 - 23/12/2019

Waren we gisteren nog zo trots op onze kanjer Edo, vandaag hebben we afscheid moeten nemen van zijn grote vriendin Erin.

meer lezen

Een nieuwe titel voor onze KAMPIOEN

Gisteren was het zover. De allereerste KERST WINNERSHOW. En voor Edo ook de allereerste mogelijkheid om de VeteranenWinner titel in de wacht te slepen.

meer lezen

Edo VETERAAN

Edo is alweer een veteraan. Tenminste volgens de regels van de FCI, want zelf merken we daar thuis nog weinig van.

 

En omdat hij nu officieel Veteraan is, had ik hem voor zijn eerste show in de veteranenklasse ingeschreven. Deze eerste show voor hem was gepland op zondag 3 november te Hazerswoude (Dogshow Bleiswijk).

meer lezen

Lieve Bailey.................

Bailey (Elizabeth Windsor of Geable's Pride)   11/04/2010 - 18/06/2020

De ene dag ben je euforisch omdat je hond zo gezond is en alle DNA en HD/ED uitslagen niet beter konden.... De volgende dag zit je bij de dierenarts met een doodzieke hond. En wordt je gelijk voor het blok gezet. Enige keuze: IN LATEN SLAPEN.......

meer lezen

Lester - Gezondheidsuitslagen

Het heeft even geduurd en zeker wat voeten in aarde gehad om de laatste twee uitslagen van zowel de heupdysplasie en de elleboogdysplasie binnen te krijgen, maar na ruim twee maanden wachten is het dan eindelijk zover. 

Naast alle DNA testen die we al binnen hadden, hebben we dan ook deze binnen en blijkt onze jonge God ook wel een zeer gezonde jonge God te zijn.

 

 

meer lezen

Winner(S)!!

Op 16 december was de jaarlijkse Winnershow te Amsterdam. Zowel Kacey en Maura waren ingeschreven. Beide showden super en werden verdiend Beste Reu en respectievelijk Beste Teef van het ras. Daarna versloeg zoonlief zijn moeder en werd Beste van het Ras gekroond! Een geweldig compliment voor mij, want hij is zelf gefokt.

 

Met dank aan Herwi  Käveker-Heinink voor de hulp bij het showen en Corry Pleging voor de leuke foto's.

meer lezen

Nieuwe Nederlandse Kampioene in onze kennel

meer lezen

Nieuwe aanwinst - Labrador Retriever

Mensen die ons goed kennen, weten dat wij al langer op zoek waren naar een geschikte zwarte Labrador Retriever... Het ras waarmee alles is begonnen en het blijkt dat oude liefde niet roest.

 

Toch nog geheel onverwacht zijn wij sinds deze week de nieuwe eigenaren van een heerlijke jonge knul van ruim 8 weken. Woefdram's Blackhawk (Lester) heeft zijn intrek genomen en al heel snel zijn plaatsje bemachtigd. Samen met Kacey maakt hij de roedel "onveilig" met zijn heerlijke puppenstreken.

 

Lester heeft ook zijn eigen pagina.

meer lezen

Allereerste nest Dachsbracke in Nederland

Op 19 oktober is ons nestje Alpenländische Dachsbracke geboren.

Er zijn twee reutjes geboren en 1 teefje. Alle pups zijn voorzien van een nieuwe eigenaar.

 

Zelf houden we een reutje, Kacey (Cesare Borgia of Geable's Pride). Hij heeft nu ook zijn eigen pagina.

 

meer lezen

Super weekend Dortmund & een NIEUWE kampioenstitel voor Edo!!!

Afgelopen weekend stond de show in Dortmund op ons programma. Voor Edo kon dit een weekend worden met een gouden randje. En ook Maura was weer van de partij.

meer lezen

Nederlands Jeugd Kampioen

Vandaag stond de show in Zwolle op het programa. Uiteindelijk bleek het vooral voor mij een enerverende dag, maar Maura (die alleen mee was) heeft zich uitstekend gedragen en geshowd. We hadden haar ingeschreven omdat ze nog 1 punt voor haar jeugd kampioenschap nodig had.

meer lezen

Nederlandse Brakkenclub CLUBBLAD

Op 13 september ontvingen wij het clubblad van de Nederlandse Brakkenclub. Ik werd enorm verrast door een leuk stukje over onze aanwezigheid op de jachthondenshow 2016.

meer lezen

Benelux Winnershow Luxemburg

Afgelopen zaterdag zijn we met Edo en Maura naar Luxemburg geweest. We zijn vrijdagavond al vertrokken en hebben overnacht in een hotel bij het vliegveld op ongeveer 5 minuten afstand van de Expo hallen.

meer lezen

CACIB Dogshow Rotterdam

Na twee drukke weekenden is het ook dit weekend raak. Dit keer moesten we naar Ahoy in Rotterdam waar ik alleen Maura had ingeschreven in de jeugdklasse.

meer lezen

On top of the world (of beter gezegd... EUROPE)

Afgelopen weekend hebben we met Maura en Edo meegedaan aan de European Dogshow 2016 (Europees kampioenschap). Behalve Edo en Maura waren er nog drie andere Alpen ingeschreven. Twee uit Italië, waaronder een halfzus van Edo en één uit Frankrijk. Alle vijf de Alpen waren van zeer hoge kwaliteit en zeer mooie honden dus we hadden concurrentie.

meer lezen

Generale repetitie

Vandaag was de clubmatch van KC de Oude IJsselstreek. Ik had twee Beagles en natuurlijk Maura en Edo ingeschreven. Keurmeester was dhr. Wout Arxhoek.

meer lezen

Trots op onze nieuwe aanwinst Maura

Op 22 mei zijn we naar de jachthondenshow geweest die dit jaar gehouden werd op Papendal. Zowel Edo als Maura waren ingeschreven.

meer lezen

Puppy planning

Eerste nest Alpenländische Dachsbracke verwacht eind 2017.

meer lezen

Een geweldig showweekend!

Afgelopen weekend zijn we met Maura en Edo naar de Winnershow in Amsterdam geweest. En wat was het een mooi weekend.

meer lezen

Nieuwe pup in huis

Het is het eindelijk zover.... We kunnen eindelijk onze nieuwe pup Norma Degli A.L.M.A. Orlandi vanuit Italie in Nederland verwelkomen. Onze nieuwe pup komt bij dezelfde fokker vandaan als onze Edo. Haar nieuwe roepnaam wordt Maura.

meer lezen