In Memoriam

Alle kanjers die ons hebben moeten verlaten, leven voort in ons hart. Ze hebben mij helpen vormen tot wie ik nu ben en hun onvoorwaardelijke liefde leeft voort. We missen ze nog allemaal, maar weten dat ze voor altijd rust hebben.

 


Terry

1978 - 01/10/1992

 

Onze eerste hond, gered van dierenmishandeling en onze loyaalste fan en vriend.

Een hond, die door zijn verleden, een flinke gebruiksaanwijzing had. Maar trouw tot aan zijn dood.

 

Dag Terry, Ik ben trots dat wij je weer mochten en konden leren wat liefde en vertrouwen was.

 


Wiljean's Rowan

15 oktober 1993 - 28/10/2002

 

Mijn eerste eigen (ras)hond (en Labrador). Hiermee is alles begonnen voor mij. Een hond als Rowan krijg ik nooit meer. Hij was gemakkelijk, liep altijd los, luisterde enorm goed en heeft mij begeleid tijdens mijn eerste stappen in de hondenwereld.

 

Hij mocht niet oud worden. Zijn gehele leven heeft hij geregeld met zijn gezondheid getobt. Hij was zelfs allergisch voor mensen en honden... Dit mocht zijn onvoorwaardelijke liefde nooit tegenhouden.

 

Zijn twee grote passies waren zijn bal en de zee.

 

Dag knul!


Wiljean's Branko

28/08/1995 - 16/03/2010

 

We hebben op hoge leeftijd afscheid genomen van mijn domme blondje. De goedzak die alles prima vond. De goedzak die samen met mij een top combi was in de jacht, ondanks zijn zware HD.

 

Na bijna 15 mooie jaren hebben we hem vaarwel gezegd. Hij was op.


Geable van de Oppershoeve

11/05/2000 - 14/12/2010

 

Mijn beste vriendje en mijn schaduw heeft deze wereld moeten verlaten nadat tijdens een operatie bleek dat zijn kanker te agressief was en hij niet meer kon winnen.

 

Giebeldebiebel zal enorm gemist worden. Mijn kennelnaam is naar hem vernoemd zodat hij voor altijd doorleeft in mijn vervolgstappen binnen de fokkerij. 

 

Mijn schaduw heeft mij alles geleerd over vertrouwen en liefde. Die was voor hem niet altijd voorwaardelijk. Zo kon hij boos op mij zijn als ik alleen op vakantie was geweest, maar was hij ook mijn steun en toeverlaat op momenten dat ik dat het hardst nodig had.

 

Giebetlje rust zacht - "Wij zijn twee vriendjes, jij en ik"


Enima Perla Vltavy (Mystic)

28/08/2006 - 26/07/2016

 

Plotseling en zonder enige voortekenen hebben we afscheid moeten nemen van onze Mystic. Zij is aan acuut hartfalen overleden.

 

Mystinkie was een grote schat en een moeder voor alle honden hier in huis. Haar ADHD karakter heeft mij weleens tot wanhoop gedreven, maar haar enthousiasme, haar clowneske gedrag en de liefde die zij uitstraalde maakte dat dit hondje enorm gemist gaat worden.

 

Clowntje Mystic... Zwaai maar lekker door achter de Regenboog.


Hunter Hamish van 't Loarveld (Hampton)

30/06/2001 - 23/05/2018

 

De oude man hebben we in laten slapen. Nu is hij weer herenigd met zijn baasje (mijn vader). Hij gaf ineens aan dat het niet meer hoefde. Na bijna 17 jaar is dat ook prima. Gelukkig heb ik nog een mooie herinnering kunnen maken met onze Lester...

 

Oude man, blijf vooral je eigen ding doen. Dat heeft 17 jaar gewerkt.


Elizabeth Windsor of Geable's Pride (Bailey)

21/04/2010 - 18/06/2019

 

Zo ben je aan het spelen op het veld en je roedel aan besturen... De volgende dag ben je zo ziek als dood vogeltje.... En bij de dierenarts bleek ook de ernst. Parvo????? Hoe kan dat? Helaas hebben we je direct moeten laten gaan. Je was te ziek om te vechten en het zou te gevaarlijk kunnen zijn voor je roedeltje om het ook nog te proberen.

 

Wat missen we je enorm. Je was zo onzeker als pup... Maar als volwassen teef heb je de roedel prima naar je poot kunnen zetten en was je met recht een super Alfa teef.

 

Lieve Bailey... Je bent in mijn handen geboren en in mijn handen vertrokken.


Roeper's Shocking Blue (Erin)

10/07/2007 - 23/12/2019

 

Onze Grand (old) Lady is er niet meer. Op maandag 23 december hebben we afscheid van haar genomen. Langzaam werd Erin steeds zieker en merkte we ook een gedragsverandering. Voor haar veiligheid, die van onze andere honden en die van ons hebben we de onvermijdelijke beslissing genomen om haar te laten gaan....

 

Onze KONINGIN (mijn lelijkerd) zal gemist worden. Zowel vocaal als lichamelijk was zij altijd erg aanwezig. Het is nu ineens echt stil... en dat met 8 andere honden in huis.

 

Doei zeurpietje 


Famous Fraggle from Muskoka Dream's (Fraggle)

08/04/2005 - 12/08/2020

 

Op woensdag 12 augustus 2020 hebben we onze grote KNUFFELBEER laten gaan. Hij was op en verdiende een waardig einde.

 

Wat heb ik veel met hem meegemaakt. Tot een paar maanden geleden (hartfalen werd geconstateerd) is hij nog nooit een dag ziek geweest. Altijd mijn maatje die aan mijn zijde stond om de roedel in toom te houden. Dat deed hij op zijn eigen rustige en stabiele manier. Tot een paar dagen voor zijn dood nog huppelend (wel stokdoof) door het leven. Wat heb ik van hem kunnen en mogen genieten.

 

Dag lieve grote knuffelbeer  


Norma Degli A.L.M.A. Orlandi (Maura)

09/08/2015 - 21/08/2020

 

Helaas hebben we Maura op 21 augustus 2020 naar de eeuwige jachtvelden moeten laten gaan. 

 

Mijn meissie, mijn kookmaatje en mijn jachtmaatje. Kort, maar vol geleefd en zoveel mogelijk genoten. Stabiel en aanwezig als leider in de roedel. Helaas heeft ze de strijd moeten opgeven en moesten wij kiezen voor kwaliteit en dat was er ineens niet meer.

 

Wat zagen we dit niet aankomen. Zo snel, zo ineens. Onze dame.... Heel stabiel bestuurde ze haar roedeltje. Gek was ze op haar zoon. Helaas heeft alle inzet van onze geweldige DA niet meer het gewenste resultaat mogen hebben.

 

Dag lieve Maura. Jaag nu maar verder....


Cardinal Rathlin of Geable's Pride (Dickens)

13/10/2010 - 07/01/2021

 

We hadden echt gehoopt dat we in 2021 positief vooruit konden kijken. Maar helaas sloeg weer het noodlot toe. Ons "zeehondje" hebben we, met veel pijn in ons hart, naar zijn moeder moeten sturen.  

 

Als je jouw vriendje in ziet storten en je weet dat zijn hartje het niet meer aankan, dan is de enige keus om deze voorgoed te laten stoppen zodat hij rust heeft. Helaas voor ons nog veel te vroeg, maar voor hem was het leven geleefd. We zullen zijn blaf missen die zelfs voor de gehele buurt herkenbaar was. Zijn altijd vrolijke karakter waardoor hij zelfs tot het laatst nog bleef kwispelen. En het gezellig aan tafel bij ons zitten....

 

Dag lieve Dickens. Geef je moeder een dikke knuffel van ons en ga Hampton ook maar weer heerlijk plagen. Je bent nu weer samen met je beste vriend.


Andere kanjers die door ons gefokt zijn, maar helaas ook de Regenboog Brug over zijn gegaan.