Onze honden

We hebben in totaal 8 honden hier van 3 verschillende rassen. Van huis uit zijn wij begonnen met de Labrador Retriever.

 

Toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen, besloot ik te gaan voor de Beagle. Op dit ogenblik hebben we er nog vier rondlopen. Ondertussen fokken we niet meer met dit ras. Deze zes mogen hun verdere "oude" dag lekker slijten in onze roedel.

 

Waar we sinds kort op focussen zijn onze Alpenländische Dachsbracken. Sinds september 2011 heeft Edo zijn intrede in ons gezin gedaan. En in november 2015 hebben we ons teefje Maura mogen verwelkomen. En in 2017 is (ons) het allereerste Alpenländische Dachsbracke nest geboren in Nederland bij ons. We hebben hieruit een pup gehouden, Kacey.


Onze Alpenländische Dachsbracken

Van dit ras hebben we op dit moment een reu Edoardo en een jonge teef genaamd Maura. Eind 2017 hebben we met haar ons allereerste nest van dit ras (ooit in NL) van dit prachtige ras kunnen fokken. We hebben een zoon aangehouden, Kacey. Wij zullen vooral bezig zijn met zweetwerk en het lopen van shows in binnen- en buitenland.

 

Dit ras is zeker niet voor iedereen geschikt. Voor toekomstige nesten/pups zullen we dus bewust nieuwe bazen selecteren. Het is een echte jachthond en er dient daarom ook mee gewerkt te worden. Dit werk kan uiteraard heel divers zijn. Er kunnen jachttrainingen mee gevolgd worden, maar ook reddingshondenwerk, mantrailing of bijvoorbeeld gehoorzaamheid. U dient het karakter en zijn jachtinstinct te waarderen.

Heeft u vragen over het ras dan kunt u contact met ons opnemen.


Onze Alpen

Onze andere kanjers