Onze honden

We hebben in totaal 6 honden hier van 3 verschillende rassen. Van huis uit zijn wij begonnen met de Labrador Retriever.

 

Toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen, besloot ik te gaan voor de Beagle. Op dit ogenblik hebben we er nog twee rondlopen. Ondertussen fokken we niet meer met dit ras. Deze twee (broer en zus) mogen hun verdere "oude" dag lekker slijten in onze roedel.

 

Waar we sinds kort op focussen zijn onze Alpenländische Dachsbracken. Sinds september 2011 heeft Edo zijn intrede in ons gezin gedaan. En in november 2015 hebben we ons teefje Maura mogen verwelkomen. En in 2017 is (ons) het allereerste Alpenländische Dachsbracke nest geboren in Nederland bij ons. We hebben hieruit een pup gehouden, Kacey. Helaas heeft Maura ons te vroeg verlaten. Ondertussen heeft Nola haar intrede gedaan in ons gezin.


Onze Alpenländische Dachsbracken

Van dit ras hebben we op dit moment twee reuen Edoardo en zijn zoon Kacey. Eind 2017 hebben we ons allereerste nest van dit ras (ooit in NL) van dit prachtige ras kunnen fokken. Helaas hebben we onze teef Maura veel te vroeg verloren in 2020. In 2021 hebben wij een teefje, Nola (Vendicari's Giulia) geïmporteerd uit Italië. Wij zullen vooral bezig zijn met zweetwerk, detectiewerk en het lopen van shows in binnen- en buitenland. 

 

Dit ras is zeker niet voor iedereen geschikt. Op dit moment hebben wij alleen een jonge teef en de planning is dat we in 2023 misschien gaan fokken met haar. We zullen bewust nieuwe bazen selecteren voor eventuele toekomstige nesten/pups. Het is een echte jachthond en er dient daarom ook mee gewerkt te worden. Dit werk kan uiteraard heel divers zijn. Er kunnen jachttrainingen mee gevolgd worden, maar ook reddingshondenwerk of bijvoorbeeld gehoorzaamheid. U dient het karakter en zijn jachtinstinct te waarderen.

Heeft u vragen over het ras dan kunt u contact met ons opnemen.


Onze Alpen

Onze andere kanjers