Over mij

Mijn naam is Annelies van Beersum. Als docent Engels en junior teamleider ben ik fulltime werkzaam op een school in het voortgezet onderwijs. Ik ben afgestudeerd als Master in Education (gespecialiseerd in zorgleerlingen en als zorgcoördinator). Samen met mijn moeder houd ik mij bezig met mijn passie.  Wij wonen samen in een klein dorpje in de Achterhoek.

Sinds mijn vierde levensjaar ben ik bezig met mijn hobby/passie. Onze eerste hond werd toendertijd door mijn ouders "gered" van mishandeling en liefdevol opgenomen in ons gezin. Hij heeft hier nog 10 jaar mogen genieten van zijn leven. Deze eerste hond (Terry) was een kruising tussen een Labrador Retriever en een Bouvier des Flandres.

Ondertussen ben ik ruim 30 jaar bezig met mijn passie. In de loop der jaren ben ik overgestapt van Labrador Retrievers naar Beagles (we hebben nu één Labrador en nog twee Beagles). Met de Beagles fokken we niet meer. Onze Labrador is een geregistreerde dekreu die aan alle eisen van de Raad van Beheer en de rasvereniging voldoet. Hiernaast heb ik ruime ervaring (>30 jaar) als kynologisch instructeur, als ringmedewerker op shows, als exposant en als voorjager. Ik heb diverse takken van hondensport mogen uitoefenen en ben zelf nu intensief bezig met het showen van mijn honden in binnen- en buitenland en zweetwerktraining en zweetwerk in de praktijk. Ik heb diverse trainingen en cursussen Gedrag en Gehoorzaamheid gevolgd en gegeven. Ondertussen heb ik mijn diploma's Kynologische Kennis I, Kynologische Kennis II en Exterieur en Bewegingsleer behaald. En sinds 2015 ben ik benoemd tot FCI keurmeester van de Engelse Cocker Spaniel na het slagen van mijn eerste rasexamen. Op dit moment ben ik FCI keurmeester voor onder andere de Engelse Cocker Spaniel, de Chesapeake Bay Retriever, de Heidewachtel, de Lagotto Romagnolo, alle Retrievers en alle dashonden en hiermee ook rasgroep 4 keurmeester.

Ruim 15 jaar geleden heb ik een Beagle teefje geïmporteerd uit Tsjechië. Toen ik haar daar ging ophalen, bleek haar fokker ook nog een ander ras te bezitten: de Alpenländische Dachsbracke. Tijdens ons verblijf werd ik stapelverliefd op dit ras.

Eenmaal thuis gekomen met onze nieuwe aanwinst (de Beagle Mystic), ben ik me gaan verdiepen in dit onbekende ras. Uiteindelijk kwam ik erachter dat er nogal moeilijk aan te komen was en dat er in Nederland geen één exemplaar rond liep. Uiteindelijk, na vele wegen bewandeld te hebben, heb ik in september 2011 mijn nieuwe aanwinst op mogen halen. Edoardo (Edo) is geïmporteerd uit Italië. Tot nu toe bevalt dit ras ons zeer. Wij hopen dit ras in Nederland meer bekendheid te geven en in de toekomst hopen we op uitbreiding. In november 2015 is er in ieder geval al een teefje (Maura) naar Nederland gekomen.
Ons eerste nest Alpenländische Dachsbracke van Edo en Maura (en het allereerste nest in Nederland van dit ras) is geboren op 19 oktober 2017. Drie pups, waarvan we zelf een reu, Kacey, hebben gehouden.


We genieten volop van onze jongens Edo en Kacey en onze nieuwe aanwinst Nola. U kunt hen bewonderen op diverse shows in binnen- en buitenland en ben ik actief in de jacht (zweetwerk) en sinds kort ook in het detectiewerk met mijn Alpen.