Edo VETERAAN

Edo is alweer een veteraan. Tenminste volgens de regels van de FCI, want zelf merken we daar thuis nog weinig van.

 

En omdat hij nu officieel Veteraan is, had ik hem voor zijn eerste show in de veteranenklasse ingeschreven. Deze eerste show voor hem was gepland op zondag 3 november te Hazerswoude (Dogshow Bleiswijk).

Zelf kon ik niet showen, dus ik had zijn grote vriendin Louise Kerkmeester gevraagd als handler. Edo is stapel op Louise en loopt altijd super bij haar.

 

Rond 8:45 was ik aanwezig. En dat is goed voor Edo, want hij moet er altijd aan wennen dat er ook nog vele andere honden zijn. Zijn eigen ruimte moet dan iets kleiner worden en daar is hij het niet altijd mee eens. Om 10:00 mochten hij en Louise gelijk aantreden. En dat deden ze super samen. Edo had het enorm naar zijn zin en stond veel te kwispelen. Zelfs dhr. Boelaars (de keurmeester) vond hij leuk.

 

Het resulteerde dat Edo op zijn eerste show als Veteraan met een geweldig verslag werd beloond. De eerste zin gaan we zelfs inlijsten: “Een vrolijke blije en vrije reu, die zich plezierig laat zien in de ring.” Hahahaha, dat wij dat nog mogen meemaken dat Edo door een keurmeester vrolijk en vrij wordt genoemd. Vrolijkheid komt met de jaren, zullen we maar zeggen.

 

Edo behaalde BESTE REU, BESTE VETERAAN en BEST of BREED. 

En zo behaalde hij ook zijn eerste punt voor het veteranenkampioenschap.