Een nieuwe titel voor onze KAMPIOEN

Gisteren was het zover. De allereerste KERST WINNERSHOW. En voor Edo ook de allereerste mogelijkheid om de VeteranenWinner titel in de wacht te slepen.

Op zaterdag kwam ik erachter dat we een keurmeesterswissel zouden hebben. Ipv mevrouw Vermeire (B) hadden we nu de net tot Allrounder-benoemde Rob Douma (NL).

We waren al vroeg in de hal dus voor Edo een goed plekje kunnen scoren. Helaas waren we voor het eerst in zijn loopbaan pas laat aan de beurt. Ook hadden we voor het eerst concurrentie uit Nederland die niet van mijzelf was. Er was nog een openklasse teef ingeschreven.

 

Edo gaat, zoals altijd, lekker rustig in zijn bench slapen. En ik heb heerlijk de keuringen een beetje gevolgd vanuit mijn. stoel naast zijn bench. Rond 13:15u waren wij aan de beurt. Edo loopt goed, lat zich prima betasten. Hij kent het spelletje ondertussen wel.

De keurmeester geeft hem: 1 Uitmuntend en daarmee wint Edo de gewilde Veteranen Winner Titel. Ook wordt hij Winner 2019.

 

Na Edo is het de beurt aan het teefje. Het is een mooie teef die ook keurig wordt voorgebracht. Ook zij krijgt 1 Uitmuntend. Dan moet Edo tegen deze teef. Terwijl ikzelf de teef een nog mooier hoofd vind hebben, kiest de keurmeester toch voor Edo. Zijn uitleg... Het gangwerk van deze ruim 8,5 jaar oude Veteraan is gewoon nog super en zeker beter dan het teefje.

 

Ik moet twee keer terug de erering in (Beste Veteraan en Groep 6). Zoals gewoonlijk wordt Edo niet eens aangekeken en kunnen we direct er weer uit. Ach we zijn het ondertussen wel gewend. Maakt niet uit. We hebben het gezellig gehad met vrienden en het behaalde resultaat mag er zijn! 

 

Superblij en weer enorm trots op mijn grote vriend. We zijn nu nog 1 puntje verwijderd van zijn (waarschijnlijk) laatste titel.... Het Nederlands Veteranen Kampioenschap.

 

Het was een gezellige dag!