Super weekend Dortmund & een NIEUWE kampioenstitel voor Edo!!!

Afgelopen weekend stond de show in Dortmund op ons programma. Voor Edo kon dit een weekend worden met een gouden randje. En ook Maura was weer van de partij.

Bundessieger 2016

aterdag hadden we een dagje Dortmund gepland. Ook Edo mocht weer mee, net als zijn vriendinnetje Maura. We zijn op tijd gegaan, omdat ik weet dat het nog wel eens druk kan zijn, ook al waren we pas rond 12:00u aan de beurt.

Edo loopt tegenwoordig erg relaxt in de ring. Hij showt super en wordt dan ook beloond met 1 Uitmuntend, VDH-Anwartschaft, CAC, CACIB en wordt DEUTSCHER BUNDESSIEGER 2016. Tegelijkertijd is hij met de laatste VDH punt ook nu definitief DEUTSCHER VDH CHAMPION.

Na Edo is Maura aan de beurt. Ook zij doet het weer super en wordt DEUTSCHER BUNDESJUGENDSIEGER. Ik krijg even hulp, want Edo en Maura moeten hierna strijden om de Beste vh Ras. Edo wint "weer" van Maura.

We besluiten om niet te blijven voor de erering. Meestal is het erin en dan er direct weer uit. En aangezien we morgen nog vroeger aanwezig moeten zijn, geven we de voorrang aan de hondjes thuis. Dus na het winkelen rijden we rond 14:30u op ons gemak naar huis. Morgen nog een dagje voor de Internationale show.

 

Het was weer een succesvolle dag voor dit super duo!!!!!!!


Internationale Dogshow Dortmund

Om 5:15u loopt de wekker af.. en dat op een zondag. Maar ook vandaag staat er weer een show in Dortmund op het programma. Alles ligt nog in de auto van de dag ervoor, dat scheelt weer. Nadat alle honden zijn verzorgd, vertrekken we richting Dortmund. Rond 7:45u komen we aan bij de Westfalehallen. We settlen ons vlak bij de ring. Om 9:00u moet ik aantreden.

Als eerste met Edo. Ook vandaag flikt hij het weer met 1 Uitmuntend, VDH-Anwartschaft, CAC, CACIB en wordt  HERBSTSIEGER 2016. Gelijk erna is Maura aan de beurt. Maura vindt showen echt minder leuk dan Edo. En vandaag had ze niet zo heel veel zin. Maar ook zij flikt het weer en krijgt 1 Uitmuntend, Jugend-CAC en wordt HERBST-JUGENDSIEGER 2016.

 

Hierdoor moeten Edo en Maura tegen elkaar strijden. Helaas geen hulp in de buurt dus voor het eerst maakt ook mijn moeder haar debuut in de showring. Zij showt Maura, terwijl ik Edo overneem. De keurmeester is duidelijk gecharmeerd van Edo en maakt heb BOB. Wat ben ik weer trots op dit stel en nu ook mijn moeder.

Na even wat prijzen, die je als winnaar gratis krijgt (voer, koekjes, rozetten, bekers, tassen, enz.) opgehaald te hebben, genieten we nog van een heerlijk frietje. Hierna pak ik in en rijden we richting huis. Nog voor 13:00u zijn we alweer thuis. De erering dus overgeslagen, maar ik heb de benodigde punten!

 

Op naar de volgende show(s).