Benelux Winnershow Luxemburg

Afgelopen zaterdag zijn we met Edo en Maura naar Luxemburg geweest. We zijn vrijdagavond al vertrokken en hebben overnacht in een hotel bij het vliegveld op ongeveer 5 minuten afstand van de Expo hallen.

Om 9:30 begon de keuring al, dus we waren voor 8 uur al bij de hal. Met Edo mocht ik als eerste de ring in. De keurmeester komt snel tot de conclusie dat hij uitmuntend is en geeft hem het CACL, het CACIB en hij wordt Benelux Winner Luxemburg'16. Hij heeft nu vier Winner Titels in drie verschillende landen onder vier verschillende keurmeesters. Hij is door deze laatste titel nu officieel BENELUX KAMPIOEN.

Na Edo mag Maura de ring in. Ook hier is de keurmeester snel klaar en komt tot de conclusie dat zij ook een uitmuntende hond is. Zij wordt direct LUXEMBURGS JEUGD KAMPIOEN. Verder behaalt zij de Benelux Junior Winner Luxemburg'16 en omdat ze deze nu in twee verschillende landen behaald heeft is ook zij nu definitief BENELUX JUNIOR KAMPIOEN.

Dan moeten ze nog strijden voor Beste van het Ras. Petra Broers (fokker van onze Beagle reu Fraggle) showt Maura, terwijl ik Edo neem. Edo wordt door de keurmeester als BOB aangewezen. Ik krijg een enorm groot compliment van haar over het type van beide honden en dat ze bijna identiek zijn. Ze dacht zelfs dat Maura een dochter van onze Edo was.... Mooier kan de dag niet worden....

Beide honden moeten in de middag nog naar de erering. Maura voor beste jeugdhond (zij behoort tot de beste 5 van groep 6) en Edo mag terug voor BOB. Helaas niet geselecteerd.

We pakken in en rijden terug naar huis. Maar eerst bij de grens eerst een tussenstop om goedkoop te tanken en om de beide hondjes te trakteren bij Burger King. Ze hebben het verdiend. Behalve het presteren, zijn ze ook nog geweldig om mee te nemen. Rustig, beheersd en heel aanhankelijk!

Een superkoppel! Dank aan Petra voor het helpen met showen en Tineke voor de mooie foto's.