On top of the world (of beter gezegd... EUROPE)

Afgelopen weekend hebben we met Maura en Edo meegedaan aan de European Dogshow 2016 (Europees kampioenschap). Behalve Edo en Maura waren er nog drie andere Alpen ingeschreven. Twee uit Italië, waaronder een halfzus van Edo en één uit Frankrijk. Alle vijf de Alpen waren van zeer hoge kwaliteit en zeer mooie honden dus we hadden concurrentie.

Als eerste moet ik met Edo de ring in. Voor hem zijn al de eerste twee reuen gekeurd en beide hebben een 1U dus het wordt spannend. Ook Edo loopt keurig en krijgt een 1U. Hierdoor moet Edo tegen de andere reuen voor het CAC, CACIB en Beste Reu. Edo wint van deze twee reuen en behaalt hiermee dus het CAC, CACIB, Benelux Winner BE'16, Belgian Winner 2016 en word EUROPEES KAMPIOEN!!!!

Hierna is Maura aan de beurt. Maura loopt voor de eerste keer erg relaxed door de ring en wordt uiteindelijk beste jeugdteef en BESTE JEUGDHOND. Zij is met haar 1U ook Benelux Junior Winster BE'16, Belgian Junior Winster en EUROPEES JUNIOR KAMPIOEN!!!!


Uiteindelijk verliest Edo van zijn halfzus en mag zijn halfzus naar de erering als Beste van het Ras. Maura is echter beste jeugdhond geworden en mag dus door naar de finale voor Beste Jeugdhond van groep 6. Ze loopt super, helaas komt ze niet bij de beste drie te staan.

Voor ons een super weekend. De honden hebben het geweldig gedaan en mijn moeder en ik hebben ook heerlijk meegeholpen als ringmedewerkers. Het was TOP. Bedant organisatie. En mijn felicitaties voor Arangio Guiseppe met de overwinning van Aziza (halfzus van Edo) die Beste van het Ras werd.