Trots op onze nieuwe aanwinst Maura

Op 22 mei zijn we naar de jachthondenshow geweest die dit jaar gehouden werd op Papendal. Zowel Edo als Maura waren ingeschreven.

Een unieke locatie die aan alle geweldige eisen voldoet. Een super grasveld, heerlijke open ruimte en de mooie bosrand op de achtergrond. Alle ingredienten voor een supershow. Helaas waren de weersvoorspellingen niet zo heel goed, maar we waren voorbereid en hadden een grote tent mee.

Zowel Maura en Edo had ik ingeschreven omdat ik juist vind dat je op deze jachthondenshow ook deze zeldzame rassen moet laten zien. En daarnaast ben ik enorm trots op mijn twee Alpjes. De dag begon met wat regen. Gelukkig had ik net mijn tent staan en konden de honden en ik dus droog zitten. We deelden de tent met 3 Loenerhofjes (Heidewachtels) en natuurlijk hun eigenaren/handlers. Dit belooft dus al veel gezelligheid. Gelukkig hield het ook al snel op met regenen.

 

Als eerste waren de Heidewachtels. Aangezien ik in opleiding ben als keurmeester voor dit ras, heb ik mooi de gehele keuring kunnen volgen. Na deze keuring, ben ik richting mijn ring gelopen. Samen met Judith en Lina die mij wilden helpen met showen en vasthouden.

 

 

Als snel was ik aan de beurt en mocht ik eerst met Edo aantreden. De keurmeester, dhr. Dick Rutten, was zeer lovend over Edo en gaf hem 1U en maakte hem Beste Reu met het CAC (BOS). Daarna mocht ik de ring in met Maura. Maura vind showen nog niet zo heel leuk. Wel merkte ik dat ze op deze buitenshow veel relaxter was dan de vorige keer in Utrecht binnen. Maura bleef keurig staan, alleen was ze tijdens het betasten nog wat verlegen. Ook zij liep verder supergoed mee. Ze is net 9 maanden en dus nu in de jeugdklasse ingeschreven. De keurmeester was erg weg van haar. Hij beloonde haar ook met 1U en daarmee behaalde ze zowel het volledige CAC alsmede een jeugdpunt voor het NJK en werd ze Beste Teef.

 

 

En toen moesten Edo en Maura tegen elkaar. Judith van Dijk bracht Edo voor. Ik had op Edo gegokt, omdat hij nu mooi is uitgezwaard en "af" is. Echter de keurmeester dacht er anders over. Tot mijn verbazing maakte hij Maura beste van het ras (BOB). Dit was een aangename verrassing. Zulke overwinningen zijn altijd extra speciaal. En zo wint mijn kleine jonge meid haar eerste BOB en verslaat ze ook nog eens MIJN Edo. Ik was helemaal trots.

 

 

De rest van de dag heb ik genoten van het gezelschap, van mooie honden en van een schitterende en geweldig georganiseerde show. Het weer is uiteindelijk goed geweest.... Tot de erering. Met zowel Edo en Maura liep ik mee in de koppelklasse en het begon eigenlijk steeds harder te regenen. Voor de allereerste keer samen lopen, ging nog niet vlekkeloos, maar ze deden het goed. Helaas werden we niet geplaatst. Daarna wachten op de groepskeuring waaraan Maura nog mee moest doen. En ondertussen regende het hard. Maura liep super, maar ook zij werd helaas niet geselecteerd.

 

 

Een dag en een overwinning om nooit te vergeten. Het was een topshow, een toplocatie en de dag werd compleet door mooie resultaten en vooral gezellige mensen om ons heen.